Παρασκευή

Ανοίγει ο δρόμος για 35.000 προσλήψεις στους Δήμους μέσω ΑΣΕΠ

Από: http://www.newsnow.gr/article/173925/anoigei-o-dromos-gia-35000-proslipseis-stous-dimous-meso-asep.html
Φωτογραφία για Ανοίγει ο δρόμος για 35.000 προσλήψεις στους Δήμους μέσω ΑΣΕΠ
Εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ ο Ετήσιος Κυλιόμενος Πίνακας Κατάταξης Ανέργων έτους 2012, για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία σε δήμους, συνδέσμους και νομικά τους πρόσωπα δημοσίου δίκαιου. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για... την πρόσληψη συνολικά 35.000 προσώπων που θα απασχοληθούν ως ηλεκτρολόγοι ΔΕ, οδηγοί ΔΕ, τεχνίτες οικοδόμοι ΔΕ, τεχνίτες ελαιοχρωματιστές ΔΕ, τεχνίτες σιδεράδες, υδραυλικοί ΔΕ, χειριστές μηχανημάτων ΔΕ και εργάτες γενικών καθηκόντων ΥΕ.

Ο κυλιόμενος πίνακας θα έχει ισχύ έως το τέλος του έτους και δημοσιεύεται στους διαδικτυακούς τόπους του ΑΣΕΠ http://www.asep.gr/ του ΟΑΕΔ http://www.oaed.gr/ αναγράφεται η συνολική βαθμολογία κάθε ανέργου σε μονάδες που αντιστοιχούν στα κριτήρια κατάταξης, την ειδικότητά τους και τους φορείς στους οποίους έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να απασχοληθούν.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία πρόσληψης οι δήμοι πρέπει να υποβάλλουν προς τον ΟΑΕΔ ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη προσωπικού. Η αίτηση είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (http://ait.oaed.gr). Η επιλογή προσωπικού πραγματοποιείται από τον οριστικό Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση την υψηλότερη συνολική βαθμολογία των ανέργων της ζητούμενης ειδικότητας οι οποίοι έχουν δηλώσει ως προτίμηση τον οικείο φορέα.

Σημειώνεται ότι συνολικά 72.258 άτομα κατέθεσαν αιτήσεις στο πρόγραμμα αυτεπιστασίας των δήμων. Συγκεκριμένα, 22.960 αιτήσεις κατατέθηκαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής και Νήσων, 6.082 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 19.790 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, 7.150 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, 3.916 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, 9.689 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου και 2.671 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης.

Ωστόσο σε εκκρεμότητα παραμένει το ζήτημα της χρηματοδότησης του Προγράμματος Αυτεπιστασίας που συνολικά προβλέπει την απασχόληση 120 χιλιάδων ατόμων στην τριετία. Δεν έχει εκδοθεί ακόμη η ΚΥΑ που θα επιτρέπει τη χρήση των εσόδων από το φόρο ζύθου, το τέλος διαφήμισης και ΤΑΠ για την κατ αρχήν χρηματοδότηση του προγράμματος, που υπολογίζεται σε περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ κατ έτος. Η κάλυψη των μισθολογικών δαπανών πάντως θα γίνει από τον ΟΑΕΔ. Να σημειωθεί τέλος, πως οι δήμοι που ήδη εκτελούν με ίδιους πόρους προγράμματα αυτεπιστασίας προκειμένου να εξασφαλίσουν μέσω ΟΑΕΔ την χρηματοδότηση των δαπανών μισθοδοσίας θα πρέπει να επιλέξουν το προσωπικό μέσω του κυλιόμενου πίνακα του ΑΣΕΠ.
westview.gr

www.careerjet.gr

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Προτεινόμενες

Πληροφορίες

Δικαίωμα στην Πληροφορία

Κόντρα στην κρίση δημιουργήσαμε μία νέα σελίδα στον κόσμο της ενημέρωσης. Hellinika.Gr

Τώρα στις σελίδες του Hellinika.Gr είναι δυνατόν να εξασφαλίστε την παρουσία σας χωρίς κόστος.

Κλαδέψαμε τις Δαπάνες φιλοξενίας στις σελίδες μας.

Νέο πακέτο Δωρεάν στο Hellinika.Gr


Εργαζόμαστε για την Προβολή σας στο Διαδίκτυο.

Περισσότερες πληροφορίες.

Οι Σελίδες μας

Με άλλη ματιά